Activiteiten – Coop Dorpsloop

Coop Dorpsloop: zaterdag 16 december 2017

Inschrijven voor de Coop Dorpsloop 2017 via deze link:  Inschrijving.

De COOP Dorpsloop in De Krim: het loopfeest voor hardlopers en wandelaars.

De organisatie is elk jaar in handen van de plaatselijke voetbalvereniging DKB in samenwerking met Loopgroep De Krim. Het parcours bestaat uit een ronde door het dorp De Krim van exact 2,5 km. De start en finish zal plaats vinden bij de kantine van Voetbalvereniging DKB aan de Horstra’s Wijk in De Krim. Deze locatie zal deze dag worden omgetoverd tot een ware Coolsingel. Onder de deelnemers van de 5 en 10 km worden een paar hardloopschoenen verloot. Bij de Cowboys en Indianenloop zal een kinderfeestje worden verloot voor 10 kinderen en 2 volwassenen.

Afstanden en Categorieën:
12:45 uur – 1 km
Cowboys en Indianenloop t/m 8 jaar

13:00 uur – 1 km
Jeugd 9 t/m 12 jaar

13:15 uur – 2,5 km
Jeugd  t/m 15 jaar

13:45 uur – 1 km
Thomashuisloop G- loop

14:00 uur – 5 km
Dames sen. Tot 40 en dames 40+
Heren sen. tot 40 en heren 40+
Heren 50+

14:45 uur – 10 km
Dames sen. Tot 40 en dames 40+
Heren sen. tot 40 en heren 40+
Heren 50+

Vele vrijwilligers dragen er zorg voor dat ook nu alles weer in goede banen zal “lopen”.

Er is een goed gevulde prijzenpot voor de senioren en de eerste drie winnaars bij de jeugd ontvangen prachtige bekers. Tevens krijgt elke atleet na afloop een passende herinnering, aangeboden door de hoofdsponsor: de plaatselijke supermarkt, de COOP.

Wandeltochten tijdens de COOP Dorpsloop

De Coop-Dorpsloop in De Krim is ook dit jaar opgeschaald met 3 schitterende COOP Wandeltochten van 10 km , 20 km en 30 km door de fascinerende veenkoloniale omgeving van De Krim. Het unieke natuurgebied De Vloeivelden ligt binnen handbereik en is uiteraard opgenomen in de routes. Landgoed de Groote Scheere wordt op de langere afstanden aangedaan.

Op alle routes is een rustpunt ingelast, waar je je weer op kunt laden voor het resterende gedeelte. De Hardenbergse Midwinterhoornblazers zullen op diverse rustpunten hun unieke geluid laten horen. Uiteraard ontbreken vuurkorven en gluhwein niet tijdens deze winterse tocht. De routes zijn zowel bewegwijzerd als beschreven. Honden zijn (aangelijnd) toegestaan.