Laatste ontwikkelingen betreffende de nieuwe coronamaatregelen

Beste DKB’ers,

Wij willen jullie als bestuur graag informeren over de laatste ontwikkelingen betreffende de nieuwe coronamaatregelen die afgelopen weekend zijn ingegaan. Deze maatregelen betreffen bezoek aan het sportpark, terras en de kantine op wedstrijddagen.

Voor bezoekers aan onze kantine zijn de regels aangescherpt. Na overleg met en tussen de voetbalverenigingen uit de gemeente Hardenberg hebben we hierin een gezamenlijk standpunt ingenomen, namelijk:

Toegang tot het terras, kleedkamers en de kantine is alleen mogelijk op vertoon van een geldige QR-code in de Corona Checkapp.

Voor mensen die niet in het bezit zijn van bovenstaand bewijs is toegang tot het terras, kleedkamers en de kantine niet mogelijk.

De vereniging zal de controle bij de toegang van het sportpark uitvoeren doormiddel van vrijwilligers/commissieleden. Deze zullen vanaf vrijdagavond 19 november controleren bij de toegang tot het sportpark. Na controle zullen we u voorzien van een polsbandje/stempel waarmee aangetoond is dat u gecheckt bent en niet na pauze of bezoek buiten wederom gecheckt hoeft te worden.

Het moge duidelijk zijn dat dit niet een keuze is van de vereniging maar regelgeving die ons wettelijk is opgelegd. De boetes die gegeven worden indien wij als vereniging niet voldoen aan deze wetgeving zijn aanzienlijk (€2.500 de eerste keer en €4.000 bij opvolgende overtredingen) en deze kunnen we als vereniging niet dragen. Daarom vragen wij u nadrukkelijk om begrip te tonen voor deze maatregelen en respect voor de mensen die moeten controleren. Ze zijn er op ons verzoek en negatieve benadering van deze vrijwilligers zullen wij als vereniging niet tolereren.

Bedankt voor uw begrip.

Met sportieve groet,

Bestuur vv DKB ’44

Wilt u een bijdrage leveren door u aan te melden als vrijwilliger, dan kan dat via:

dkbsecretaris@outlook.nl