Verslag avond met Foppe de Haan

Op dinsdag 12 oktober was het eindelijk weer eens tijd voor een gezellige bijeenkomst voor de leden van de Club van 100 DKB.

Voor deze avond hadden wij Foppe de Haan uitgenodigd samen met Jan Mulder als aangever/ interviewer.

De avond werd druk bezocht met dik 90 leden.

Nadat we eerst werden ontvangen door ons altijd aanwezige kantinepersoneel die ons voorzien hebben van koffie en een plakje cake werd het tijd voor Foppe.

Jan Mulder had een paar uitspraken van Foppe uit het verleden opgediept en aan de hand hiervan gaf Foppe zijn uitleg hierop. Tijdens deze uitleg vertelde hij ook nog allerlei anekdotes. O.a. de wasvrouw  en de manier waarop je ervoor kunt zorgen dat het wasgoed gesorteerd en juist werd ingeleverd, anders maar met smerige kleding de volgende training in.

Tijdens de pauze hebben we als club van 100 de “Pettenploeg” in een nieuwe jas gestoken, zodat ook zij, wanneer ze onze accommodatie netjes houden duidelijk te herkennen zijn als gewaardeerde leden van onze vereniging.

Wat opviel is dat wanneer Foppe het woord had, het muisstil was in de kantine. Met zijn verhalen over  SC Heerenveen, Jong Oranje, Damesteam Oranje en Ajax Capetown wist hij iedereen te boeien.

Een uitspraak die vooral moet blijven hangen is: Van een schouderklopje krijg je geen blessure .

Deze uitspraak zou je eigenlijk ook in het dagelijkse leven meer moeten gebruiken en naleven.

Na het verhaal met Foppe was het tijd voor een hapje en een drankje, Het hapje werd deze keer verzorgd door Haverkort Eten en Drinken uit Slagharen.

De biertap ging open en het bleef nog lang gezellig.

Namens het bestuur iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid en tot de volgende keer.

Ook Herrald Bosman van  HB Sound bedankt voor het belangeloos ter beschikking stellen van de geluidsinstallatie.

Wanneer je een tip hebt voor een activiteit voor onze club, laat het dan weten aan ons. Wellicht kunnen we hier dan iets mee gaan doen.

Namens het bestuur,

Henk Potgieter